°¨¨™¤¦ مــنــتــديــات قــريــة قبــــــــيـــــــــــــا ¦¤™¨¨°
اهلا وسهلا بكم في منتديات قرية قبيا بحلتها الجديدة

تستطيع المشاركة بدون تسجيل في منتدى الزوار , أو سجل واحصل على كافة الامتيازات في كل اقسام المنتدى

دمتم سالمين

منتدياتكم :
منتديات قرية قبيا
°¨¨™¤¦ مــنــتــديــات قــريــة قبــــــــيـــــــــــــا ¦¤™¨¨°
اهلا وسهلا بكم في منتديات قرية قبيا بحلتها الجديدة

تستطيع المشاركة بدون تسجيل في منتدى الزوار , أو سجل واحصل على كافة الامتيازات في كل اقسام المنتدى

دمتم سالمين

منتدياتكم :
منتديات قرية قبيا
°¨¨™¤¦ مــنــتــديــات قــريــة قبــــــــيـــــــــــــا ¦¤™¨¨°
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

°¨¨™¤¦ مــنــتــديــات قــريــة قبــــــــيـــــــــــــا ¦¤™¨¨°



 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 طريقة عمل السيليـزو

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
علاء نواف الحامد
قباوي مشارك
قباوي مشارك
علاء نواف الحامد


ذكر عدد الرسائل : 88
العمر : 44
البلد : الاردن
العمل/الوظيفة : اداري
المزاج : رايق
نقاط العضو :
طريقة عمل السيليـزو  Left_bar_bleue0 / 1000 / 100طريقة عمل السيليـزو  Right_bar_bleue

تاريخ التسجيل : 12/06/2010

طريقة عمل السيليـزو  Empty
مُساهمةموضوع: طريقة عمل السيليـزو    طريقة عمل السيليـزو  Emptyالأحد يوليو 04, 2010 1:44 pm

طريقة عمل السيليـزو بالبسطرمه او التركي




المقادير

1 بيضه

1 معلقة كبيره ماء

1 طبقه من عجينة الباف بستري الجاهزه

1/4 كوب من جبنه كرافت مبشوره ناعم

1/4 معلقه كبيره من فلفل الاحمر المطحون

بسطرمه او تركي(( ديك رومي مدخن)) او مرتديلا

على حسب الرغبه







الطريقه

نضرب البيض مع الماء لغاية لما يمتزجو كويس
نخلط الجبنه المبشوره مع الفلفل الاحمر
ودلوقتي نبدأ بأول خطوه مع اتباع الصور


نفرد العجينه الباف بستري بشكل مستطيل



نقطعها بالسكينه لنصفين بالطول



ندهن النصفين بخليط البيض مع الماء



نرش على نصف واحد فقط خليط الجبنه المبشوره
مع الفلفل الاحمر



نبتدي نحط البسطرمه او التركي او المرتديلا فوق الجبنه



نغطيها ونقفلها بالنصف التاني من العجينه



وبالنشابه نفردها شويه علشان نتأكد ان العجينه
مقفوله كويس



نبرم العجينة من الجنب





ونقطعها سليزات (( قطع)) زي السويسرول
ونحطها في صنيه مدهونه او على ورق علشان مش تلتصق



ندهن فوق الوش بخليط البيض



نرش فوق الوش بالجبنه المبشوره



ندخلها الفرن ونتأكد ان الفرن سخن لغايه لما يتحمر فوق الوش
ومش حياخد وقت اكيد



بعد ما نطلعها نسيبها تهدى شويه وبعدين نقدمها مع
فنجان شاي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ارض الاسراء
مشرف
مشرف
avatar


ذكر عدد الرسائل : 164
نقاط العضو :
طريقة عمل السيليـزو  Left_bar_bleue0 / 1000 / 100طريقة عمل السيليـزو  Right_bar_bleue

تاريخ التسجيل : 14/11/2008

طريقة عمل السيليـزو  Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل السيليـزو    طريقة عمل السيليـزو  Emptyالأحد يوليو 04, 2010 2:52 pm

بارك الله فيك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة عمل السيليـزو
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
°¨¨™¤¦ مــنــتــديــات قــريــة قبــــــــيـــــــــــــا ¦¤™¨¨° :: المنتدى القباوي للطبخ والمأكولات والحلويات-
انتقل الى: